Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-06-2011  

Rumoer over subsidiekorting Almelo Sociaal

 

ALMELO – Het college van B&W wil 130.000 euro bezuinigen op het budget van het samenwerkingsverband Almelo Sociaal. Daardoor zou nog maar 30.000 euro over blijven en dat zou volgens het samenwerkingsverband het einde betekenen voor Almelo Sociaal. De organisatie werkt met 2 beroepskrachten en talrijke deskundige vrijwilligers om mensen in sociaal moeilijke omstandigheden te adviseren.
Tijdens het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek noemde armoededeskundige Mirjam Pool dat een dom idee omdat Almelo Sociaal een laagdrempelige organisatie is waar mensen goed geholpen worden. Ze meldde dan ook stomverbaasd te zijn, dat de gemeente zo hard wil snijden in het budget, terwijl de mensen daar zo goed geholpen worden.
De politieke vertegenwoordigers waren er nog niet uit, zo bleek tijdens het debat. ALA/AOV, Leefbaar Almelo, Christen Unie, lijst Cete, D66 en GroenLinks zijn vierkant tegen maar hebben geen meerderheid. De Christen Unie komt volgende week met een alternatief plan zo kondigde woordvoerder Jan Veenstra aan.
Coalitiepartner VVD vindt dat er wel bezuinigd kan worden maar heeft nog geen mening over de hoogte van de bezuiniging en bij de coalitiegenoten CDA en PvdA is men er intern nog niet uit. Bottleneck is de taakstelling van 9,5 miljoen euro die het college voorstaat om totaal te bezuinigen zodat de ‘vrije ruimte’ uiterst beperkt is. De meevaller van 1,5 miljoen euro uit de meicirculaire niet meegerekend, want dat geld moet volgens B&W naar de algemene middelen in afwachting of de septembercirculaire van het kabinet nog mee- of tegenvallers kent.

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina