Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-06-2011  

Haringparty Bolk is een groot feest


Minister-president Mark Rutte en transportondernemer Henk Bolk
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – Dat de jaarlijkse haringparty bij transportonderneming Bolk een fenomeen is geworden schreven we al vorig jaar. Die reportage is terug te zien op tal van websites zoals o.a. die van euro parlementariër Hans van Baalen en tweede kamerlid Han ten Broeke. Deze keer was ook CDA-kamerlid Pieter Omtzigt aanwezig evenals Charly Aptroot (VVD) en zijn fractiegenoten Stef Blok en Ton Elias. Initiatiefnemer Henk Bolk is dan ook een lobbyist bij uitstek en heeft alle o6- nummers van iedereen die in dit land iets te zeggen heeft, in zijn mobiel zitten. Met toenmalig minister Neelie Kroes regelde hij de proef met de uitschuifbare oplegger waardoor een aantal pallets meer konden worden vervoerd. Nu is het algemeen ingeburgerd in de transportwereld. Dit jaar is de proef met de 'Roadtrain' van start gegaan en het zou niet vreemd zijn dat ook daarvoor Henk Bolk zijn invloed heeft aangewend.
Geen wonder dat ondernemers uit Twente maar al te graag op de haringparty van Bolk komen, want met menig politiek topbestuurder kan hier een eerste contact gelegd worden. Vorig jaar was de huidige minister van Binnenlandse Zaken Ivo Opstelten er en kort daarvoor toerde Bolk met hem door Twente om o.a. de Twentse Olympische ambities in de hippische sport onder de aandacht te brengen. Henk Kamp was commissaris bij Bolk tot het nieuwe ministerschap hem riep en Mark Rutte was er al meerdere keren als partijleider van de VVD. Nu kwam hij voor het eerst als minister-president en zoefde meteen na de wekelijkse ministerraad richting Almelo.
De haringparty van Bolk is verder een groot feest waar de haring naar binnen gljdt als 'Gods woord in een ouderling' en intens genoten wordt.
Maar het mooiste van al is misschien wel dat ook het personeel van Bolk zich onder de gasten bevindt. Zo kunnen al die VIPS ook eens horen van de truckers welke problemen van alle dag er spelen!

Fotoreportage van Freek Buitenweg en ‘trucker’ Coen Mulder.
(Klik hier voor alle 334 foto's van Coen)

Zaterdag is de grote personeelsparty van Bolk waar vrouw en kinderen ook altijd welkom zijn en diverse personeelsleden in het zonnetje worden gezet. De foto's daarvan ziet u morgen in de rubriek Shownieuws.

Fotoreportage (177 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina