Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-06-2011  

Gedonder en spektakel tijdens Havendagen

 

ALMELO - Tijdens de Almelose Havendagen (27 t/m 30 juli) zal het de hele week rommelen en donderen in de Almelose centrumhaven door de aanwezigheid van het geuzenschip de “Prince Admiral”. Kanonnen zullen bulderen in aanloop naar de zaterdag, de dag des oordeels, waarop de watergeuzen en Spanjaarden, begeleid door meer dan 100 figuranten, waaronder zwervers, straatmuzikanten etc., strijd zullen leveren (vrij naar de slag bij Brielle) voor volk en vaderland.
Tijdens de strijd zal het vlaggenschip de “Prince Admiral” prominent aanwezig zijn, troepen aanvoeren en voorop gaan in de strijd met gebruikmaking van alle kanonnen aan boord. Na het veroveren van de brug, het rammeien van de poort, dat gepaard gaat met behoorlijke schermutselingen, wordt toegewerkt naar de climax. Hoogtepunt zal de rechtbankscene zijn waarna de Spaanse commandant opgehangen zal worden.

De “slag” die zo’n 50 minuten duurt en zal worden opgevoerd door de 1 april vereniging uit Brielle, zal zaterdag 30 juli drie keer worden opgevoerd en goed te volgen zijn door gebruikmaking van microfoons en een geluidsinstallatie. De trappen van het parkeerdek naast de Javatoren zullen dienst doen als tribune.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina