Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-04-2011  

Poortactie SP bij Soweco

 

ALMELO – Onder het motto ‘Armoede werkt niet!’ hebben donderdagochtend vrijwilligers van de SP enquêteformulieren uitgedeeld aan de poorten van de Soweco in Almelo. Met de enquête is de SP een groot onderzoek gestart naar de sociale werkvoorziening in Nederland.
De enquête is bedoeld om alle problemen en meningen van alle medewerkers, dus niet alleen medewerkers met een SW-indicatie, van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen.
Er is veel onrust bij de werkplaatsen, omdat het Kabinet forse bezuinigingen wil gaan doorvoeren. Er vallen nu al ontslagen, er zijn plaatsingsstops aangekondigd en er wordt bezuinigd op de begeleiding. De SP wil weten hoe het nu in de sociale werkplaatsen is gesteld. Op de website: armoedewerktniet.nl kunnen mensen alsnog mee doen aan het onderzoek.
“In één dag is 10% van de formulieren teruggekomen, als je daarbij bedenkt dat de meeste mensen aan hebben gegeven via het internet de enquête in te vullen en dat het formulier opgestuurd kan worden naar een antwoordnummer, ben ik heel tevreden over de respons. Je kunt merken dat het leeft onder de medewerkers van Soweco, vooral de mensen met een SW-indicatie staan met de rug tegen de muur.” Aldus Mineke Heitink, raadslid voor de SP in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina