Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-04-2011  

PH Businessclub te gast bij Riwald Recycling

 

ALMELO – Hoofdsponsor Riwald Recycling van de omnisportvereniging PH, ontving zijn medesponsoren voor een rondleiding op het bedrijfsterrein. Ewald Huzing legde uit wat de gebroeders zoal doen, waarna een rondleiding over het terrein begon. Bij Riwald Recycling wordt al het schroot over de weg aangevoerd uit binnen- en buitenland en na verwerking meestal met eigen schepen afgevoerd. Ook werden de twee modernste metaalshredders van Europa bekeken.
Het ‘ding’ moest op last van de gemeente stil staan, omdat buurman Sonder bezwaar maakte. Dat geschil is eerder deze week opgelost nadat de eigendommen van Sonder door Riwald werden overgenomen. De werkzaamheden van Sonder lagen al een paar jaar op een laag pitje. Het leek er dan ook veel op dat Sonder met zijn strijd een zo hoog mogelijke prijs wilde binnenhalen, waarvoor milieuadviseur Middelkamp werd ingeschakeld, die vervolgens procedures begon om de nieuwe metaalshredder te laten stilstaan.
Naar verluidt was er al eerder een deal met Sonder, maar Middelkamp zou dat hebben gebruskeerd omdat hij ook z’n deel wilde. Ook binnen het gemeentelijk apparaat werd al gekeken naar een oplossing omdat Sonder al jaren geen activiteiten ontwikkelde op grond dat in erfpacht is van de gemeente.
Het ‘werkbezoek’ van de PH-Businessleden aan Riwald Recycling werd afgesloten met een lezing door Heracles Almelo trainer Peter Bosz en een buffet in het Polmanstadion.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (35 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina