Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-04-2011  

Veiligheidscertificaat voor Erasmus VMBO

 

ALMELO – Liefst 21 leerlingen van het Erasmus VMBO ontvingen vorige week het veiligheidcertificaat in de bouw uit handen van directeur R. Herman van de VVBA, het opleidingsbedrijf voor de bouw.
De speciale opleiding basisveiligheid in de bouw is ontwikkeld door de Arbo Unie en het Platform bouwtechniek. Ze bestaat uit een reeks van theorielessen waarin alle veiligheidsaspecten van de bouw nauwgezet worden behandeld. Van veiligheidskleding, brandveiligheid en gevaarlijke stoffen, tot verstandig gebruik van gereedschappen en werken op hoogte.
Dit jaar werd de kort lopende opleiding basisveiligheid bij het Erasmus voor het eerst gegeven en gevolgd door leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. In het vervolg wordt de cursus in het derde leerjaar gegeven, vóór de leerlingen op stage gaan. Daarmee zijn ze beter voorbereid op de praktijk. ‘Maar’, zo waarschuwde R. Herman voorafgaand aan de uitreiking, ‘veiligheid is in de eerste plaats een eigen verantwoordelijkheid. Let goed op wat je doet en kijk ook uit voor een ander. Dan is de bouw een veilige plek.’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina