Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-04-2011  

Dat verdient een bloemetje

 

ALMELO – Duizend basisschoolkinderen van zeven scholen in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek deelden woensdag boeketten tulpen uit aan wijkbewoners waarvan de kinderen vooraf hedden bedacht wie dat verdiende. Onder hen zieken of mensen die bijna nooit buiten komen of omdat ze vonden dat iemand gewoon heel aardig is.
Aan elk boeket zit een kaartje waarop de kinderen zelf hebben geschreven waarom de ontvanger een bloemetje verdient. Met de actie ‘Dat verdient een bloemetje’ wordt mensen die het minder makkelijk hebben een hart onder de riem gestoken. Kinderen worden op deze manier bewust gemaakt van het belang van aandacht voor een ander. De leerlingen werden bij de actie begeleid door Soweco en medewerkers van het maatschappelijk activeringsconcept (MAC).

'Ossenkoppelerhoek van Iedereen'
Het project 'Ossenkoppelerhoek van Iedereen' ging in september 2009 van start. De gedachte achter het plan is dat als het met de mensen in de wijk beter gaat, het met de wijk als geheel beter gaat. Wijkplatform, de woningcorporaties Beter Wonen en St. Joseph en de Gemeente proberen dit te realiseren door actief samen te werken met buurtbewoners. Zodat de Ossenkoppelerhoek een wijk blijft waar bewoners graag wonen en waar kinderen op een verantwoorde wijze opgroeien.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (57 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina