Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-04-2011  

Meiden St. Canisius doen proefjes bij URENCO

 

ALMELO - In het kader van GIRLS DAY togen donderdag 14 maart veertig meiden en drie begeleidsters van Sg. St.-Canisius naar URENCO. De landelijk gehouden Girls Day stond in het teken van meisjes en bèta/techniek. Heuse PH-waardeproefjes en het uitproberen van allerlei geurtjes vulden een belangrijk deel van de middag.

Parfum maken
Na een korte film over Urenco stonden de workshops ‘Hoe vriendelijk zijn verzorgingsmiddelen voor jouw huid?’ en ‘Maak je eigen parfum’ op het programma. Daarvoor werden de enthousiaste leerlingen in twee groepen verdeeld. De eerste groep mocht zelf parfum maken en leerde diverse ingrediënten te mengen om vervolgens zelf een geurtje te creëren. Elke leerling kreeg haar favoriet mee in een flesje.

Huidvriendelijkheid testen
De andere groep deed in een speciale ruimte diverse proeven aan de hand van opdrachten. Het meten van de PH-waarde in onder andere scheerschuim, zeep en water speelde hierbij de hoofdrol. Nadat de Canisius-leerlingen alle vragen goed hadden beantwoord, mochten zij een tasje maken om hun flesje parfum in te bewaren. Alle leerlingen volgden uiteindelijk beide workshops.

Girls Day was wat URENCO en de veertig meiden van St.-Canisius betreft een geslaagde dag!

Achtergrond Girls Day
Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en President van de KNAW Robbert Dijkgraaf gaven om middernacht - in de nacht van woensdag 13 april op donderdag 14 april - samen met Amsterdamse basisschoolmeisjes het officiële startsein voor Girlsday 2011. Deze feestelijke kick-off in het Anton Pannekoek Observatorium (sterrenkoepels) van de Universiteit van Amsterdam was de start van activiteiten die 14 maart door het hele land plaatsvonden om meisjes al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor een opleiding en beroep bèta, techniek en ict.

Zie ook www.girlsday.nl 
 

Archief
Terug naar vorige pagina