Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-04-2011  

Almelo in teken Denizliweek

 

ALMELO – Voor het eerst in een 36- jarige jumelage wordt in Almelo een Denzliweek gehouden. Achtergrond van deze Denizliweek is het feit dat veel van de Turkse inwoners uit de streek rond Denizli stammen.
Voor het Almelose gemeentebestuur is daarom de jumelage met Denizli belangrijker dan die met Iserlohn en Preston hoewel die al ouder zijn. De jumelage met Iserlohn bestaat zelfs sinds 1954 en was de eerste jumelage tussen een Nederlandse en Duitse stad na de Tweede Wereldoorlog. In 2004 bracht de gemeenteraad van Almelo daarom een bezoek aan Iserlohn. Tot een officieel tegenbezoek kwam het sindsdien niet.
In de loop der jaren overvleugelde de jumelange met Denizli de andere contacten en vonden regelmatig bezoeken over en weer plaats door leden van het college van B&W en culturele groepen.
Maandagmorgen was de ontvangst in het Almelose stadhuis en werd ter gelegenheid een geveldoek onthuld om de gezamenlijke contacten te onderstrepen. Ook de nieuwe burgemeester Osman Zolan van de Turkse gemeente Denizli is van de partij.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (35 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina