Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-04-2011  

Officiƫle (her)opening bibliotheek Almelo

 

ALMELO – Het driemanschap Dick Buursink, Gerrit van Woudenbergh en Ger Vermeulen heropenden donderdagmiddag de bibliotheek aan Het Baken. Buursink en van Woudenbergh omdat zij als gedeputeerde en wethouder cultuur in hun portefeuille hebben en Vermeulen omdat hij voorzitter is van het bestuur van de bibliotheek.
Het publiek kon al enige tijd kennis nemen van de vernieuwingen die een winkelinterieur van een moderne boekwinkel benaderen en de nieuwste snufjes op internetgebied betreffen om de blik op de wereld te kunnen vergroten. Een veertigtal bibliotheken in Overijssel zullen worden aangepast aan de moderne tijd van informatieverstrekking en de eerste successen zijn geboekt door het stijgende aantal lidmaatschappen. De traditionele uitleen van boeken steeg in Almelo sinds de ingebruikname met tien procent.
Het gebouw hoefde niet te worden aangepast omdat volgens directeur Jan Krol het Mecanoo−ontwerp na 15 jaar nog steeds een de hoogste eisen voldoet en wereldwijd aandacht krijgt van studenten bouwkunde en architecten. De woorden deden ontwerper en architect Henk Döll zichtbaar deugd.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina