Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-04-2011  

Krachtmeting met klassieke bootjes


Foto: Oud Sneekweek kampioen Hein Voskamp (r) doopt de nieuwe Piraat in de haven van Almelo. In september zijn de Lark en zeiler Ron Hubregtse deelnemers aan de bijzondere Larkenwedstrijd bij de AWV.
 

Harry Gierveld’s geslaagde missie kreeg navolging: in Almelo besloot ook zijn vriend en zeilmaat Ron Hubregtse weer een Lark te bouwen. Ook in Hengelo zijn oud-Larken zeilers de schuur ingedoken om een nieuwe boot te maken. Hubregtse toog in alle stilte aan het werk, en maakte naar oude tekeningen een nieuwe boot. De boot kreeg het nummer L-49, en de naam de Piraat. Een eerbetoon aan een grote zeiler uit Almelo: Hein Voskamp. Voskamp was een van de originele groep Almelose Lark-zeilers in de jaren vijftig en voer in die tijd…de Lark 49. Het bootje heette de Piraat en Voskamp en zijn Piraat schreven in 1958 historie door in de Sneekweek alle Friezen te verslaan.

De nieuwe Piraat verschijnt in september ook aan de start in de bijzondere, Almelose zeilwedstrijd met Larken. Samen met de Tuimelaar van Harry Gierveld. De boot die vorig jaar werd gebouwd en waarmee hij luttele weken later in een bloedstollend spannende wedstrijd ook kampioen werd. De deelnemers voor de Almelose Larkenwedstrijd komen vooral uit Noord en Oost-Nederland. Er zijn Friezen van de partij, waaronder Johan Klaver en verder zeilers uit Groningen, Drenthe en Overijssel.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina