Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-04-2011  

Dimence bouwt niet op plek Scheepvaarthuis


Het schetsontwerp uit 2009 gezien vanaf de Javatoren
 

ALMELO – Bijna 2 miljoen euro betaalde de gemeente Almelo voor de aankoop van Het Scheepvaarthuis om dat te kunnen laten slopen voor de beoogde nieuwbouw van de nieuwe hoofdvestiging van Dimence instelling voor geestelijke gezondheidszorg, in Twente. Vol trots ondertekenden in december 2009 Dimence-bestuursvoorzitter Sybren Bangma en toenmalig wethouder Anthon Sjoers de intentieovereenkomst voor de bouw van een 13.000 m2 groot gebouw dat alle zeven Almelose en 2 Hardenbergse vestigingen onder één dak moest brengen. Eind 2013 moest het gebouw, dat een investering van 20 miljoen euro vergde, in gebruik kunnen worden genomen.
Dat plan is nu gewijzigd en de bouw van Dimence komt niet op de hoek van de Brugstraat-Haven NZ maar schuift wat op van de hoek, waardoor andere gebouwen moeten wijken en de plek van Het Scheepvaarthuis niet meer nodig is.
Het nieuwe gebouw moet revolutionair in de geestelijke gezondheidszorg worden. Dimence heeft daarvoor de hulp ingeroepen van onderzoekers van de Universiteit Delft.
Of de gemeente Almelo nu op de blaren moet zitten met de gedane aankoop is nu een vraag die wel in de gemeenteraad gesteld zal worden. In ieder geval moet de gemeenteraad nog wel instemmen met het gewijzigde plan en de verkoopprijs van de grond naast Het Scheepvaarthuis. 

Archief
Terug naar vorige pagina