Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-03-2011  

Verdachte moord Nathalie langer vast

 

ALMELO – De 22-jarige ex- vriend V. van Nathalie Weinreder blijft langer in hechtenis als verdachte van de moord op Nathalie. Het heerschap bleek tijdens de zitting een brutaaltje en wilde aan rechter Stoové wel een verklaring geven als hij de ‘stukken’ kreeg die officier van justitie Timmer nog niet bekend wil maken.
Timmer betoogde tijdens de zitting wel dat verdachte V. aantoonbaar op de computer had gezocht naar de naam Nathalie op internet voordat er een melding was van de moord. Ook had hij voordien gegoogeld op de zoekterm ‘Laatste nieuws uit Overijssel’. Voor het tijdstip van de moord heeft V. geen sluitend alibi en waren op een trui van verdachte hondeharen gevonden van een hond die Nathalie pas enkele dagen voor haar dood heeft gekregen. Verdachte ontkent in die week in haar woning geweest te zijn. De recherche vond eveneens bloedsporen van Nathalie in het shirt dat hij droeg tijdens zijn aanhouding en bloedsporen van verdachte aan de deurpost van Nathalie’s woning.
Maandag wordt bekend gemaakt of V. moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum te Utrecht. Ook wordt de voorlopige hechtenis verlengd tot de eerstvolgende zitting die staat geagendeerd op 14 juni a.s.

De reconstructie in het RTV Oost programma 'Onder de Loup'.

Archief
Terug naar vorige pagina