Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2011  

Erotheek en koffieshop slaan terug

 

ALMELO – Eind vorig jaar werd de Erotheek aan de Bornerbroeksestraat weer teruggekocht van het Beate Uhse concern door vorige eigenaar G. Koolhof. Bij de vergunningaanvraag werd hij door o.a. woningstichting Beter Wonen en enkele omwonenden ‘dwars’ gezeten die een bezwaar indienden bij de gemeente. Dat bezwaar werd afgewezen en was in wezen kansloos, omdat dit gebied nu juist is aangewezen door de gemeente voor dergelijke inrichtingen en waar o.a. ook een bordeel zich kan vestigen.

Nu de gemeente plannen maakt om samen met o.a. Beter Wonen tegenover de Erotheek en en koffieshop Jemig de Pemig een huisvesting voor probleemjongeren te realiseren, slaat Koolhof terug door tegen deze ontwikkeling bezwaar aan te tekenen. Een spandoek 'geen probleemjongeren hier' hing dan ook enige tijd aan het pand en werd door Beter Wonen verwijderd, waarna het aan de zijgevel van de Erotheek werd opgehangen.
Humanitas, dat het pand van Beter Wonen in beheer krijgt als toezichthouder, laat via beheerder R. Barend weten; “Ga uit van ROC-leerlingen die buiten de boot dreigen te vallen en daardoor hun diploma mislopen, omdat er thuis problemen zijn. Zij hebben baat bij een stabiele woonomgeving. Het maakt niet uit op welke plek. Het gaat erom wat we binnen doen met de jongeren, niet wat er buiten gebeurt aan de overkant van de straat. Wij plaatsen hier geen verslaafden, maar kinderen die normaal functioneren, maar thuis kampen met geweld en agressie.”

Als het schijnbaar niet uitmaakt, roept dat de vraag op waarom eerst bezwaar tegen de vergunning van Koolhof werd gemaakt.
Het naast de Erotheek gelegen bordeel Club Mistique, dat door toenmalig burgemeester Knip werd gesloten op grond van openbare orde, wordt momenteel door een nieuwe exploitant verbouwd, waarna ook deze weer de deuren opent.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina