Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-02-2011  

Supporters Heracles massaal naar gemeenteraad


Tom Egbers en Kwame Quansah in april 2010 op de historische tribune van avc Heracles ter gelegenheid van de presentatie van het derde boek over de Zwarte Meteoor.

Archieffoto: Jan Bril
 

ALMELO – Het wordt druk volgende week dinsdag in het stadhuis. De supportersverenigingen van Heracles Almelo hebben de aanhang opgeroepen om massaal aanwezig te zijn bij de informatieve raadsbijeenkomst om het belang van een snelle bouw van een nieuw stadion vlot te trekken.
De start wordt vertraagd door de herschikking van de voetbalverenigingen Oranje Nassau, La Prémière en sv Almelo die moeten inschikken om de bouw mogelijk te maken. De gemeente heeft nog geen overeenstemming en die clubs stellen uiteraard hun belang bovenaan. Oranje Nassau trok zich zelfs formeel terug uit de onderhandelingen en woont deze nu als toehoorder bij. Het geschil zit hem voornamelijk in het in de toekomst aantal beschikbare velden.
Heracles Almelo wil de capaciteit met een nieuw stadion vergroten om de begroting te kunnen optillen naar 15 miljoen euro. Vooral een groter aantal business-units is voor de club belangrijk om meer geld te kunnen genereren.
Studio Sport verslaggever en oud- Almeloër Tom Egbers zegt in AD Sportwereld dat Almelo moet begrijpen dat het bestaat bij de gratie van Heracles en dat de club hem heeft gevormd.

Lezersreactie: 12-02-2011
Nou die durft, Almelo leeft bij de gratie van Heracles. Nu daar ben je dan mooi klaar mee, dus geen Heracles geen Almelo. Tom,Tom, ben je die andere leuke dingen van Almelo vergeten b.v. het spelen op de Kerkelanden. En dan het stukje worst wat we dan van je moeder kregen aan de achterkant, dat was nog eens een leuke vrouw met wat wij noemden een 'splaakgeblek'. Wisten wij veel dat ze helemaal uit Engeland kwam. Wij konden alleen maar Almelooos of Nederlands. Later was alles anders toen was het ineens een supermarkt weg buurtwinkel. Weg stukje worst. Tom denk ook daar eens aan terug.
M. van Baaren

Archief
Terug naar vorige pagina