Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-02-2011  

Preston Palace wordt eind dit jaar verkocht


Foto: Asser Journaal
 

ALMELO – Het huidige management van Preston Palace bestaande uit 4 personen neemt eind dit jaar het hotel en pretbedrijf over van eigenaar Hennie van der Most. De selfmade-man uit Lochem wil ook Kernwasser Wunderland in het Duitse Kalkar aan het zittende management verkopen. Volgens van der Most heeft de verkoop niets te maken met een opgezegd bankkrediet van 15 miljoen euro. “Dat is allang weer afgelost”, aldus van der Most in TC Tubantia.
Volgens van der Most is continuïteit van de ondernemingen de drijfveer. "Ik heb ook niet het eeuwige leven en ik wil niet dat ze in handen vallen van een of andere investeerder."
Eerder deze maand werd van der Most ook al verlost van een beslag dat de gemeente Assen vorig jaar had gelegd op het sport- en ijsbaancomplex De Smelt. Van der Most kwam toen zijn beloofde investering in het gemeentelijk complex niet na. Deurwaarder en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit is de koper voor 3,8 miljoen euro van het onroerend goed. Voorafgaand aan de transactie kocht Smit eerst de inventaris van Van der Most zodat het beslag er af kon. Smit wil bij het complex een hotel bouwen met om te beginnen 100 kamers, dat op termijn met 200 kamers extra moet groeien. Het complex moet tevens geschikt worden gemaakt voor feesten, partijen en congressen. De nieuwe naam wordt: De Bonte Wever.
De Almeloër Mr. Egbert R. Willems was de begeleidend notaris.

Archief
Terug naar vorige pagina