Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-12-2010  

Aquisto maakt mogelijk een doorstart

 

ALMELO – Curator Erik Poelenije onderzoekt of het deze week failliet verklaarde payrollbureau Aquisto een doorstart kan maken. Poelenije heeft het probleem dat er 200 flexwerkers op de loonlijst staan en dat er nog 500 à 800 ex- werknemers claims hebben zoals vakantiegeld. Voor de 200 werknemers betaalt het UWV tussen Kerst en Nieuwjaar het salaris van deze maand uit.
In de loop van de volgende week komt er een nieuwe website om de werknemers nader te informeren over de afwikkeling van het faillisement.
Aquisto werd opgericht door Wim van der Noordt (foto) die niet de directie voerde maar nog wel aandeelhouder is. Van der Noordt legde zijn functie neer toen het bedrijf - toen nog Van der Noordt Personeelsdiensten - eerder in de problemen kwam en doorstartte onder de naam Aquisto. Van der Noordt was al vaker betrokken bij faillissementen van soortgelijke bedrijven. Hij was ook politiek actief. In vroegere jaren als raadslid in Almelo voor de PvdA en voor de zelfde partij tot oktober 2009 in Enschede waar hij toen uit de PvdA stapte om met de nieuw opgerichte partij Enschede Solidair opnieuw in de raad van Enschede te komen na de gemeenteraadverkiezing van maart jl.

Archief
Terug naar vorige pagina