Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-12-2010  

Sluiting Dolle Pret door innen dwangsom

 

ALMELO – De gemeente Almelo gaat over tot het innen van een dwangsom van exploitante Ter Avest van kinderspeelparadijs Dolle Pret op industrieterrein Het Noordbroek. Deze mededeling ontving ter Avest hedenmiddag telefonisch van hoofdambtenaar Mr. G. v.d. Tang van de gemeente Almelo, dit in weerwil van de gemeenteraad die begin dit jaar aangaf dat de gemeenteraad neigt naar legalisatie van de horeca-activiteiten op de bovenverdieping van Dolle Pret.
Het gehele jaar werd gewerkt aan een nieuw beleid t.a.v. horeca op bedrijventerreinen en nog dit jaar zou beslist worden over het door de gemeenteraad nieuw geïnitieerde beleid.
Het college van B&W wacht dat besluit echter niet langer af, dit in weerspraak op de belofte van burgemeester J. Hermans-Vloedbeld dat lopende deze besluitvorming de opgelegde dwangsom niet geïnd zou worden.
Volgens de ambtenaar heeft de gemeenteraad niets te vertellen over de op handen zijnde inning, zo liet hij exploitante Ter Avest weten.
Bevreemdend is dat andere horeca-activiteiten op bedrijventerreinen elders in de gemeente nimmer een eis tot dwangsom hebben ontvangen ondanks dat ook zij activiteiten ontwikkelen in strijd met het bestemmingsplan. 
Ter Avest zegt nu Dolle Pret te gaan sluiten en niet anders te kunnen dan het personeel te gaan ontslaan.

Archief
Terug naar vorige pagina