Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2010  

DVO´71 krijgt nul op het rekest (upd)

 

ALMELO – Het college van B&W heeft gisteren besloten geen gehoor te geven aan de wens van DVO’71 om het huidige trainingsveld gereed te maken voor het spelen van competitiewedstrijden. Ook wordt er geen verlichting geplaatst rondom het voormalige hoofdveld.
Als motivatie zegt het college dat DVO’71 eenzijdig de afspraak met sv. Rietvogels heeft geschonden om in aanloop naar verdere samenwerking haar thuiswedstrijden tot 1 januari a.s. op sportcomplex De Riet te gaan spelen.

Update: 14.55 uur
Sportwethouder Jan van Marle geeft desgevraagd het commentaar dat DVO'71 door eigen toedoen wordt geconfronteerd met de niet nakomen intentieafspraak. Dat DVO'71 inmiddels is uitgeweken naar Bornerbroek heeft hij voor kennisgeving aangenomen.
(Zie B&W besluiten 16-11-2010 onder rubriek Politiek Nieuws

Update: 23.55 uur
KNVB helpt DVO’71 uit de penarie
DVO’71 heeft alsnog dispensatie gekregen van de KNVB voor het spelen van haar thuiswedstrijden op het voormalige hoofdveld. Dat meldt woordvoerder Peter van Meerten aan TC Tubantia. Daarmee lijkt het probleem voor DVO’71 voor de rest van dit seizoen te zijn getackeld nu alsnog dispensatie is verleend voor het speelveld dat niet aan de eisen van de KNVB voldoet.
De club speelde dit seizoen eerst haar thuiswedstrijden in Bornerbroek, op De Riet en wederom bij rksv Bornerbroek.
De problemen zijn daarmee nog niet volledig weggepoetst want de club wil alleen naar De Riet als het daar een eigen kantine en kleedkamers krijgt. De gemeente wil daar niet aan meewerken en vindt dat de club een samenwerking of fusie met sv Rietvogels moet aangaan.
De club moet weg van ’t Maatveld omdat de gemeenteraad al in 2006 heeft besloten het sportcomplex te willen opheffen vanwege bezuiniging op de sportbegroting.
De gemeente heeft eveneens plannen voor woningbouw op ’t Maatveld en zoekt ook nog een nieuwe huisvesting voor Honk- en Softbalclub De Uitsmijters.


B&W besluit: Verzoek DVO'71 wordt genegeerd.

Archief
Terug naar vorige pagina