Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-11-2010  

Brandweer zet 'de boel op stelten'

 

ALMELO – Zondagavond rond half negen werden de bewoners van de G.K. van Hogendorpstraat en omgeving met sirenes en zwaailicht naar buiten gelokt. Reden: Buurtgenoot en brandweerman Martin Maase ‘zag’ Abraham en dat wilden zijn collega’s niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nu schijnt het dat Martin, door zijn collega’s ‘Matje’ genoemd, nog wel eens wat bravoure heeft en dat roept natuurlijk om actie als zo iemand 50 jaar wordt.
En ach die brandweerlieden maken vaak de nodige ellende mee en dan wordt een feestje direct aangegrepen om wat lol te maken. Vooral als het ‘slachtoffer’ goed gebekt is en ook wel eens een foutje maakt.
Onze 'Matje' (pardon Martin) zo gaat het verhaal, is normaal chauffeur op de ladderwagen en zo zag hij eens een keer een flinke houten paal over het hoofd. De bumper in de kreukels, de voorruit gesneuveld, de brandweerhelm ingedeukt en het nodige ‘rammelende tandwerk’ in de mond was zijn lot.
Daaraan werd hij zondagavond dus door zijn collega’s aan herinnerd. Een op de kop getikte cabine van een DAF 95, de bewaard gebleven gekreukelde bumper en helm, een tandartsstoel en wat spandoeken vormden de ingrediënten voor wat huisvlijt van zijn ‘spuitbroeders’ om de voortuin en gevel van huize Maase een totaal ander aanzien te geven, dit tot grote lol van ‘Matje’ die minstens een uur binnen moest wachten voordat hij het resultaat zelf kon aanschouwen.

Kijk ook naar de
fotoreportage
van Patrick Weegink.

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina