Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-11-2010  

Serieus bomalarm moskee toch loos alarm

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans had vanmorgen tijdens de wekelijkse persconferentie een mededeling vooraf aan de aanwezige pers. Zij was zojuist op de hoogte gesteld dat er een bomalarm was bij de Almelose moskee aan De Kreek dichtbij het nieuwe ROC-gebouw aan de Wierdensestraat.
Natuurlijk werden collega’s geïnformeerd via sms en mobiele telefoon en alras bleek dat s’morgens tussen 07.00 en 07.30 bij de vrouweningang van de moskee een verdacht zwart koffertje was aangetroffen.
'Het leek uiterst serieus vanwege een draad die van het koffertje naar een raam liep', zo vertelden ooggetuigen die buiten de inderhaast opgezette lintafzetting werden gehouden. Ook werd het ‘bomsquad’ van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld die na aankomst röntgenfoto’s maakte van het koffertje omdat het toch een serieuze zaak leek vanwege de inhoud van het koffertje. In de koffer zat o.a. een kruik waaraan draden zaten verbonden.
Ook rolde de brandweer slangen uit om een nevelgordijn te kunnen opwerpen indien bij de ontmanteling alsnog een explosie zou ontstaan en de medewerker van de EOD, gekleed in een scherfpak, alsnog in een nevelgordijn kon worden gezet.
Uiteindelijk kon om 11.40 uur het verdachte koffertje in een zwart geblindeerd busje worden afgevoerd.
Korte tijd later werd de afzetting opgeheven en kon het dagelijkse ritme door de buurtbewoners worden opgepakt.
Tips kunnen naar Politie Twente, team Almelo via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

< Het verdachte zwarte koffertje voor de vrouweningang van de moskee bevatte een kruik die was verbonden met draden. Op de onderste foto wordt het koffertje in een zwarte geblindeerde bus geplaatst en afgevoerd voor nader onderzoek.

O.a. AlmeloNieus.nl fotograaf Jan Bril was ter plaatse en ook ontvingen wij foto's via de mail.

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina