Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-09-2010  

Interactieve 360° bolfototour terrein Indië

 

ALMELO - Op het voormalige Ten Cate terrein aan de Sluiskade, op een steenworp afstand van het centrum van Almelo ontstaat een nieuw stuk binnenstad. Ontwikkelaar Ter Steege Vastgoed Rijssen ontwikkelt een levendig en eigentijds woon/werk- en leefgebied.
Voor velen is het Indië terrein een onbekend deel van Almelo. Zelfs voor de plaatselijke inwoners, want het terrein was niet vrij toegankelijk. Daarnaast hebben veel mensen moeite om een voorstelling te maken hoe een oud fabrieksterrein wordt herontwikkeld tot een prachtig stadsdeel. Om dat op te lossen heeft Ter Steege Vastgoed geïnvesteerd in een innovatief digitaal middel. Hiervoor
werkt zij nauw samen met bureau VIA Drupsteen uit Sneek.

Middels een 360° bolfototour is de huidige situatie volledig in beeld gebracht. Met één muisklik transformeren de afbeeldingen naar de toekomstige situatie van het Indië terrein. Via de projectwebsite www.indie.nl is het interactieve 3D beeld op het gemak te bekijken. Er kan vanaf tien verschillende locaties over het 23 hectare grote terrein worden gekeken. Een deel van de nieuwe gebouwen is nu al te zien, de rest van de ontwikkeling volgt met periodieke up-dates.

Ter Steege Vastgoed is zeer enthousiast over deze methode en wil in de toekomst haar andere toekomstige projecten ook op deze wijze gaan visualiseren. “Wij zijn overtuigd dat deze manier van visualiseren enorm aanspreekt en kunnen op deze manier heel goed onze plannen met een groot gebied laten zien”, aldus senior vastgoedontwikkelaar Erwin Tijhof.

Het toekomstige terrein zal bestaan uit 600 woningen, zowel huur als koop en nog eens 20 bijzondere waterwoningen. Verder is er ruimte voor culturele instellingen, kinderdagverblijf, onderwijsvoorzieningen en daghoreca. Deze methode past volgens Ter Steege helemaal bij de huidige marktbenadering. Het laten beleven van de woonomgeving kan op deze manier nu al worden geproefd.

Het behoud van de historische gebouwen is een belangrijk uitgangspunt voor Indië, evenals het behoud van bestaand groen en het historisch wegenpatroon.
Er blijven vier karakteristieke gebouwen staan. Dat zijn de Watertoren, de Weverij, Spoelerij en de Sterkerij. In deze gebouwen komen achtereenvolgens horeca, de Kunsthal+, zorgwoningen en een kinderdagverblijf. Verder blijven de gevels aan de zogenaamde Kalverstraat in takt. In de bolfoto tour zijn deze gebouwen nu al zichtbaar.
Overtuig u zelf op www.indie.nl  

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina