Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-09-2010  

Ramp in tunnelbak Almelo Verdiept getest


Rook stijgt op uit de tunnelbak waarin een trein met 250 passagiers in brand is geraakt en tot stilstand is gekomen.
 

ALMELO – Wanneer in de tunnelbak van Almelo Verdiept een trein in brand staat, kunnen passagiers snel een veilige uitweg vinden. Dat bleek zaterdag tijdens een grote calamiteitenoefening van brandweer, ambulancediensten, politie en spoorwegnetbeheerder Prorail.
Omdat er zaterdag toch al aan het spoor gewerkt werd bij station De Riet, lag het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo stil en zo kon de dag ook nuttig besteed worden voor deze calamiteitenoefening waarbij gesimuleerd werd dat een brandende trein met 250 passagiers in de tunnelbak tot stilstand was gekomen.
De passagiers konden merendeels te voet langs het tracé naar de uitgang van de tunnelbak komen en de hulpdiensten konden via de speciale toegangspoorten de gewonden goed bereiken en afvoeren naar een speciaal opgezette medische hulppost.
Ook de aanvoer van bluswater via de speciale leiding fungeerde uitstekend. Wel is het volgens de brandweer noodzakelijk dat met regelmaat geoefende wordt in deze nieuwe verdiepte spoorbak waarbij vooral aandacht nodig is bij calamiteieten met geoderentreinen die gevaarlijke stoffen vervoeren.

< Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina