Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-09-2010  

Zwembad het Sportpark nog enige tijd gesloten


Archieffoto: Techneuten zoeken naar een oplossing bij de eerdere sluiting
 

ALMELO - Zwembad het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde blijft nog enige tijd gesloten. In de machinekamer/filterkelder moet een staalconstructie worden aangebracht die deze versterkt. Met het ontwerpen van de constructie is vandaag begonnen. De werkzaamheden die nodig zijn om het zwembad zo snel mogelijk te openen, nemen naar verwachting zo’n drie weken in beslag.
Vorige week werd het zwembad gesloten nadat scheuren ontstonden in de betonnen muren van de filterkelder. Dit werd veroorzaakt door de extreem hoge grondwaterstand. Een deel van constructie van de zwembadhal steunt op deze kelder. De nu voorgestelde versterking door middel van stalen balken wordt zodanig geïnstalleerd dat de situatie zo snel mogelijk veilig is. Direct daarna kan het zwembad de poorten weer openen. Vervolgens worden nog enkele uitbreidingen aangebracht.
De sluiting is een drama voor zwem & polovereniging De Veene. Voor de tweede keer in anderhalf jaar moet de vereniging betreffende haar trainingen en wedstrijden uitwijken naar zwembaden elders in Twente. 

Archief
Terug naar vorige pagina