Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-09-2010  

Middelkamp opnieuw naar rechter inzake Indiƫ


De vernevelaar spuit volop tijdens de Open Dag.
In juni jl. publiceerde AlmeloNieuws.nl ook al foto's met de vernevelaar.
 

ALMELO – Milieuadviseur Marcel Middelkamp stapt opnieuw naar de bestuursrechter inzake de sloop van het Indië-complex. Vorige week vrijdag nam voorzieningenrechter Mr. Elferink een negatief besluit op het handhavingverzoek van Middelkamp de sloop- en puinbreker werkzaamheden te stoppen. RGS Rijssen sloopt in opdracht van Ter Steege Vastgoed die het complex wil revitaliseren tot woongebied.

Middelkamp richt zich vooral op de mobiele puinbreker op het 23 ha grote terrein waarmee de gesloopte muren worden gebroken tot klein grut dat vervolgens als fundering onder de aan te leggen wegen op het complex wordt gebruikt. Middelkamp heeft het over het verspreiden van bouwstof dat tot gezondheidsschade voor omwonenden kan leiden. Vooral het ontbreken van een wettelijk voorgeschreven sproei-installatie zou daar debet aan zijn.

Middelkamp handelt niet in opdracht van omwonenden, maar spande de procedure zelf aan. Om als belanghebbende te kunnen worden aangemerkt, huurde hij op 21 augustus jl op 160 meter afstand een garagebox om een dag later een eis tot handhaving in te dienen bij de gemeente Almelo. Omdat een onmiddellijk antwoord op zich liet wachten, stapte hij op 1 september naar de bestuursrechter. De zaak werd aangehouden omdat de gemeente een dag later een besluit zou nemen. De gemeente besliste echter negatief waarna de bestuursrechter eveneens een voorlopige voorziening afwees.
Op vrijdag 7 september dient deze ‘vendetta’ opnieuw bij de voorzieningenrechter van de Almelose rechtbank. 

Archief
Terug naar vorige pagina