Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2010  

Huize Almelo koopt cafetariapand Kerkstraat


Onder het puntdak: links de voormalige cafetaria en rechts café Brandpunt.
Het vroegere Hotel Centraal (L) werd later Bar De Ossekop en Stadsherbergh. Het tussenliggende pand werd afgebroken. Nu staat er een transformatorhuisje.
 

ALMELO – Graaf van Rechteren heeft met zijn Durgerdam Holdings NV het pand Kerkstraat 6 aangekocht van de gemeente Almelo. In het pand zat vroeger een herenkapsalon en later een cafetaria van een telg van de Twentse horecafamilie van Osch. De cafetaria was al enige jaren gesloten. Pa Gerrit van Osch dreef in de jaren zeventig De Ossekop later bekend als De Stadsherbergh op de hoek van de Kerkstraat. Ook exploiteerde hij de toenmalige discotheek Het Stuupke aan de Grotestraat.
De gemeente verwierf het eigendom van pandnummer 6 in 2008 om de Kerkstraat te transformeren tot een ander uitgaanspatroon. Eerder al kocht en verkocht de gemeente de horecapanden 10, 12 en 14. Pandnummer 10 was al eerder voor 1 euro verkocht aan Voskamp Vastgoed ter compensatie voor de bouw van een bioscoop op het Amaliaplein. Voskamp Vastgoed verkocht het pand door aan Huize Almelo.  Het pand is nu nagenoeg gerenoveerd. In de panden 12 en 14, die werden gekocht door Hemstae Holding BV uit Eibergen, is sinds kort Restaurant 21 gevestigd.
De visie van Graaf van Rechteren past in het beleid van de gemeente vandaar dat ook het pandnummer 6 nu wordt verkocht voor een euroton kosten koper. De oppervlakte van het ‘pijpenlaatje’ bedraagt 77 m2.

Archief
Terug naar vorige pagina