Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-07-2010  

Ruud de Jong rilt in nat en koud in Noorwegen


Onderweg maakte Ruud de Jong deze foto.
 

Ruud de Jong fietst voor een goed doel en kan nog wel enige giften gebruiken. Lees hier meer over zijn doelstelling. 

Dag 19 vrijdag 16 juli Sortland - Andanes 107,5 km + 4km naar Torsken Gemiddelde vandaag: 19,4 km per uur. Aantal uur op de fiets: 5.20, Hoogste snelheid: 49,6 km. MP3 v/d dag: Snow Patrol - Open your eyes

Zit nu op de boot richting het vaste land, Tromso here I come!
In de ANWB gids staat dat Tromso het Parijs van het Noorden is. Met een voor Noorse begrippen extreem nachtleven, nou ik laat me verassen. Het had vandaag mooi weer moeten zijn, maar niks van dat. De weersvoorspellingen zijn al net als in Nederland. Regen, regen, regen de hele 100 km lang. De weg was ook bijzonder saai en vlak. De enige 2 bergen waren de 2 bruggen die de eilanden verbinden. Mijn handen en voeten zagen er uit alsof ik 10 uur achter elkaar in de afwaskeuken van de Shamrock had gewerkt. Heb net al mijn natte kleren over de verwarming gehangen en op de wc droge kleren aan getrokken. Voor het eerst deze vakantie een lange broek.
Weet nog dat ik vroeger toen ik in de 4e klas van de Prins Bernhard School zat, ik altijd met mijn toenmalige leraar, dhr Albert Prins, een wedstrijd deed wie het langst een korte broek aan kon houden. We hielden dit vol tot aan de kerstvakantie, toen mocht het niet meer van mijn moeder. Het was inmiddels ook -10 graden geworden.
Vanaf dit eiland starten alle walvissafari's, de buro's hebben namen als "Moby Dick" en "Jonas" hoe orgineel. En ze zijn ook nog eens extreem duur. Ik hoef met dit weer sowizo niet zonodig de zee op, zag vanmiddag in het cafe nog 2 echte Noorse walvissen, ik had er wel een foto van genomen maar die is jammelijk mislukt. Had geen groothoeklens op mijn telefoon.
Kom rond 19.00 aan op het vaste land, als het droog is ga ik nog wat kilometers maken, anders zoeken we snel een slaapplaats en beginnen we morgen opnieuw.
Nou het regende nog steeds vanaf de boot, maar eens mijn regenpak uit de verpakking gehaald. Is ook lullig om 2 keer op een dag nat te worden, had gezien dat er een camping was op 4 km, maar dan wel 4 km klimmen. Wel een super mooi uitzicht op het fjord.
Zat te denken om een huisje te nemen aangezien alles nat was, maar die kosten 790 kroner en een tent opzetten 100, ik dacht dan maar een tent. Was al begonnen mijn tent te pakken om op te zetten, ging het nog harder regenen. Ik dacht schijt dan moet het maar wat kosten maar dit gaat niet gebeuren. Ik weer naar binnen en zei tegen die mevrouw: ondanks dat de huisjes
veel duurder zijn, neem ik er toch maar een". Keek ze me aan en zegt ze: "de huisjes zijn voor 8 personen daarom zijn ze zo duur, maar ïk heb er ook nog wel een die we niet meer gebruiken omdat die geen water heeft maar verder doet alles het nog. En die kun je hebben voor dezelfde prijs als je tent. Ik zei: "wil je met me trouwen" en ze zei: "ja."
Ik blijf dus hier, nee zonder gekheid ik heb dus een mooi goedkoop huisje, vanavond maar een extra biertje drinken bij deze lieve mensen aan de bar. Ben je hier in de buurt de camping van TORSKEN moet je hebben, helemaal top!

Dag 18 donderdag 15 juli Ramberg - Sortland 183 km6 ReactiesGemiddelde: 18,1 km. Aantal uur op de fiets: ongeveer 10 uur Hoogste snelheid: 48,3 km. Mp3 van de dag: James Brown - I feel Good

Met een woord een super dag!
Weinig wind, redelijk vlakke wegen en natuurlijk DE ZON. Ruudje dacht kilometers maken.
Mijn nieuwe doel is zatedagavond in Tromso te zijn. En mezelf daar te trakteren op een hotel met bad. Goed voor mijn spierpijn. Het moet ook een mooie stad zijn kwa uitgaan enzo. Was vanmorgen al vroeg begonnen, tegen de middag wat gegeten in Svolvear. Was niet echt een mooie stad, de meeste grote steden zijn niet echt de moeite waard. Veel betonnen gebouwen en visindustrie. Het zijn de kleine vissersdorpjes waar je moet zijn.
Heb iets nieuws bedacht om gewoon elke x tussen de middag warm te eten, dan hoeft dat sávonds niet meer. Is wat makkelijker, al dat gekook voor je tent vind ik maar niks.
Tegen het einde van de middag de pont naar Melibu genomen. Ik ben nu op een andere eilanden groep die heet de Vesteralen. Ze zijn wat vlakker als de Lofoten en dus wat meer landbouwgebied. We gaan helemaal naar het noordelijkste stad je van deze eilandengroep,
Andenes. Van hieruit gaan alle Whalewatching trips, als het uitkomt moeten we dat ook nog maar even meepikken.
Morgen en overmorgen is er ook mooi weer voorspeld, was die regen ook echt spuugzat. Vanmiddag op de pont een vrouw ontmoet die zangeres was in een bluesband. Mighty Marith & the Meanmen binnenkort te zien in Proeflokaal Belgie. Hun site is www.mightymarith.com klinkt best goed.
Tot morgen allemaal, iedereen bedankt voor jullie reacties, ik kan niks terugsturen want mijn mail doet raar, maar ik vind het erg leuk dat jullie me volgen en je reacties te lezen.

Eerdere verslagen staan op de website van het Almelo’s Weekblad.
Derde verzamelde reisverslag.
Tweede verzamelde reisverslag.
Eerste verzamelde reisv
erslag.
Eerste aankondigingsbericht.

Archief
Terug naar vorige pagina