Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-07-2010  

K.O. voor scheidend huisarts ter Haar

 

ALMELO – Loco-burgemeester Jan van Marle heeft namens de koningin aan scheidend huisarts Gerard ter Haar het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. Voor ter Haar die stopt na 36 jaar een huisartspraktijk te hebben gevoerd kwam de onderscheiding als een totale verrassing tijdens zijn afscheidsreceptie in café-restaurant Liedenbaum.
Ter Haar werd onderscheiden voor zijn inzet als huisarts en zijn maatschappelijke bestuurlijke inzet als voorzitter van de huisartsenvereniging, voorzitter van de Raad van Toezicht van Carint/Reggeland, zijn inzet voor de samenwerking tussen Dimence en thuiszorgorganisaties, zijn inzet voor de gezondheidscentra van Hoog Aalderink en Titus Brandsmahof, de samenwerking tussen huisartsen en fysiotherapeuten, zijn vakantie-inzet met gehandicapten in Doorn en het realiseren van de fusie tussen de gereformeerde en hervormde kerken in Almelo.
Loco-burgemeester van Marle prees ter Haar als een huisarts van de oude stempel die niets teveel was om zijn patiënten te helpen en ook de tijd nam om hen aan te horen. Volgens van Marle wist huisarts ter Haar wat er speelde in zijn patiëntengezinnen en hielp daar waar het kon. Van Marle sprak ook uit dat hij nu wist wat Homerus bedoelde met zijn uitspraak: ‘Een arts is een man die opweegt tegen vele anderen’.
Vele patiënten kwamen afscheid nemen van hun huisarts Gerard ter Haar.

< Gerard ter Haar bij zijn dankwoord - fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina