Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-06-2010  

Almelo’s familiedrama op Terschelling

 

MIDSLAND – Voor een Almelose familie die met familieleden uit Hattum en Dedemsvaart op familiereünie waren op Terschelling, is het uitje op een drama uitgelopen. Met paard en wagen werd een tocht gemaakt over het natuurgebied de Boschplaat en daarbij raakte een der wagens op een helling aan de rol omdat de wagen opliep op het span en de rem dat niet voorkwam. De paarden braken daarop los en de wagen rolde met inzittenden naar beneden om tegen een boom te eindigen.
Bij het ongeval vielen vijftien gewonden, van wie er twee ernstig been- en rugletsel opliepen. Vier gewonden werden met een traumahelicopter en een helicopter van Search en Rescue (SAR) naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Sneek gebracht. De ernstig gewonden werden met een traumahelicopter naar het AMC in Amsterdam en naar het UMCG in Groningen gebracht. Een baby bleef bij het ongeval ongedeerd en de twee zwaar gewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar. Een woordvoerder van het Friese politiekorps kon nog niet mededelen uit welke plaatsen de gewonden komen.
familieleden die in een tweede wagen het ongeval voor hun ogen zagen gebeuren, kregen bijstand door professionele hulpverleners.

Archief
Terug naar vorige pagina