Actueel uit Stad & Ambt


Witzand bouwt moderne nieuwe vestiging op bedrijventerrein Aadijk Noord

Witzand Hout uit Almelo en het zusterbedrijf BouwCenter Van den Bosch, leverancier van bouwmaterialen uit Vriezenveen, hebben gemeenschappelijke een nieuwe vestiging op het toekomstige bedrijventerrein Aadijk Noord ontwikkeld. Witzand en het college van burgemeester en wethouders van Almelo hebben dinsdag de contracten getekend. De planning is volgend jaar te bouwen en in 2010 te verhuizen naar de nieuwe locatie. Witzand Hout was al vanaf 1930 gevestigd op de huidige locatie. Voor het nieuwe bedrijf is een ontwerp gemaakt door de architect Zeilmaker van het Almelose architectenbureau Phi. Het is het eerste bedrijf dat zich vestigt op Aadijk Noord. De plannen bij Witzand Hout voor een nieuwe vestiging ontstonden in 1999 toen in Almelo de eerste ideeën voor een nieuwe noordelijke invalsweg op tafel kwamen over het terrein van het bedrijf. Naast de hout- en bouwmaterialenhandel komt op de Aadijk Noord een bouwmarkt van ca. 4000m2 gericht op de particuliere klant.


Het pand waar Witzand Hout sinds 1930 is gevestigd.


De Gemeente Almelo bijzonder verheugd met de komst van een echte Almelose onderneming naar dit bedrijventerrein, dat in totaal een bruto-oppervlakte krijgt van 40 hectare en waar 32 hectare netto uitgeefbaar is. Witzand koopt in totaal 5 hectare.
Gekozen is voor de bouw van een duurzaam en modern bedrijfspand, met opslag voor hout en bouwmaterialen. Op de nieuwe locatie zal ook geïnvesteerd worden in een complete bewerkingsafdeling voor hout en plaatmaterialen. Op deze manier kan Witzand verder invulling geven aan een groeiende vraag van de markt naar maatproducten. Het totale te bebouwen bedrijfsoppervlakte zal ca. 18.000m2 beslaan.


Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina