Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-05-2010  

Voetbalmania groeit en de stad kleurt Oranje

 

ALMELO – Binnenkort reist het Nederlands Elftal af naar het WK in Zuid Afrika en dan slaat de voetbalkoorts weer toe. Normaliter reizen duizenden supporters hun favorieten na omdat men er bij wil zijn. Uitgedost als oranjegekleurde brullende leeuwen wordt vriend en vijand ‘geïntimideerd’ en idolen toegezongen, maar dat komt er deze keer niet van.
Één der gehuurde hotelschepen van de Holland Amerika Lijn werd al geannuleerd en de reisorganisatoren doen de tickets en reizen al voor ‘ramsjgeld’ weg. Als oorzaken worden genoemd straatroof en onveiligheid in Zuid Afrika, de nu bekend geworden terrorismedreiging van Al Quada t.a.v. Nederland en Denemarken en de groeiende onzekerheid of de vliegtuigen wel de lucht in mogen vanwege die ‘uitbrakende’ vulkaan in IJsland. Nee IJsland plaatste zich niet voor het EK maar beïnvloed wel de wereld zowel financieel alsook sportief.
De thuisblijvers maken er het beste van en supporteren op afstand met dolle straatfeesten in Oranje gekleurde steden. In de Goossenmaat is men al aardig op weg en dat beeld zal straks door de gehele stad hetzelfde zijn. Hup Holland Hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan…
Nu van Gaal nog als commentator en gangmaker, dan komt het helemaal goed. (met die feesten)

Stuur een foto van uw oranje gekleurde straat naar Almelo Nieuws

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina