Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-05-2010  

Horecatycoon Kooistra zwaar onder vuur

 

ALMELO – Dat aan het Amaliaplein nog een horecavestiging van 'De Drie Gezusters' komt, kan zo langzamerhand ernstig worden betwijfeld. De Groningse horecatycoon Sjoerd Kooistra komt steeds meer onder vuur te liggen van de grote brouwers in Nederland.
Na Heineken is nu ook Grolsch bezig Kooistra aan te pakken wegens betalingsachterstanden. Kooistra zet sinds jaar en dag formules uit voor exploitatie van horecabedrijven om deze vervolgens aan zetbazen te verhuren tegen dermate hoge tarieven dat deze de exploitatie niet rond kunnen krijgen. Op basis van omzetten roomt Kooistra vooraf de winst af waardoor de zetbazen hun huur niet meer aan de brouwerij kunnen voldoen.
Heineken legde vorige maand beslag op huizen en bezittingen van Kooistra en Grolsch gaat nu over tot executieverkoop van de inventaris van de Enschedese vestiging van 'De Drie Gezusters' die valt onder Horeca Oude Markt BV. Ook Inbev heeft procedures tegen Kooistra aangekondigd. Een Nijmeegse 'zetbaas' vecht eveneens nog een strijd uit met Kooistra die zelf aankondigde met drie kortgedingen te komen tegen Heineken.

Archief
Terug naar vorige pagina