Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-05-2010  

Ambtelijk apparaat Almelo veel te duur

 

ALMELO – Volgens een analyse in TC Tubantia is het ambtelijk apparaat van de gemeente Almelo veel te duur. De overschrijding van het budget in 2009 heeft vooral te maken met te dure ambtenaren en een te hoog aantal van 900 ambtenaren. Bij de afdeling Vastgoed & Belasting bedraagt de overschrijding 722.000 euro. Ook de afdelingen Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft 447.000 euro meer gekost dan begroot en ook bij Bestuursorganisatie en Beleidscoördinatie wordt het budget met 435.000 euro overschreden. Één op de tien ambtenaren verdient meer dan het maximum dat in zijn schaal van toepassing is. Volgens de schrijver van de analyse loopt Almelo ver achter bij de gemeente Enschede waar het afgelopen jaar al een bezuinigingsoperatie van start ging die in drie jaar 14 miljoen euro moet opleveren. Enschede hield vorig jaar 7,1 miljoen euro over.
In de analyse is het aantal ingehuurde krachten op projectbasis in Almelo buiten beschouwing gelaten. Al met al werken er zo’n 1200 mensen voor de gemeente Almelo.
Intern is medewerkers al enkele weken geleden mede gedeeld dat in de komende tijd flexibiliteit gevraagd wordt en dat er 100 personeelsleden moeten afvloeien. Voor ingehuurde krachten geldt een maximum periode van vier maanden waarna opnieuw beoordeeld moet worden of de inhuurtermijn wordt verlengd of niet. De gemeente wil in totaal 12 miljoen euro bezuinigen.

Archief
Terug naar vorige pagina