Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-05-2010  

Politiebureau wordt gestript en vernieuwd


Aanzicht Boddenstraat - De Twee Snoeken Architecten, Den Bosch
 

ALMELO – Het politiebureau van Almelo wordt volledig vernieuwd naar een ontwerp van architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch. Vorig jaar augustus maakte de korpsleiding in Enschede bekent dat nieuwbouw in Almelo van de baan was vanwege de rijksbezuiniging die het korps kreeg opgelegd. Toenmalig wethouder stedelijke vernieuwing Anthon Sjoers liet toen weten dat niet zo’n probleem te vinden omdat de geplande aantrekkelijke stedelijke woonlocatie op die plek pas over een jaar of vijftien werd voorzien.
Nu komt de korpsleiding met een acht miljoen euro kostende renovatie waarbij het gebouw tot op het skelet wordt gestript en gemoderniseerd. Dat dit voor slechts een periode van vijftien jaar is, kan dus gevoeglijk worden betwijfeld. Het politiebureau krijgt een geheel nieuw aanzien en wordt van binnen volledig aan de eisen van deze tijd aangepast. Het cellenblok aan de zijde van de Boddenstraat wordt afgebroken omdat arrestanten in de toekomst naar de nieuwbouw in Borne gaan. Ook het nieuwste deel van het huidige gebouw met daarin de schietbaan wordt gesloopt.
De politie wordt vanaf 1 juli a.s. voor een periode tot eind 2011gehuisvest in het naastgelegen kantoor van ArboDuo en de leegstaande ambulancegarage achter de brandweerkazerne.  

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina