Actueel uit Stad & Ambt


Veel belangstelling voor het Pleinconcert

Vandaag traden er tijdens het eerste lustrum van het PleinConcert op de Koornmarkt in Almelo. Als musicus van het eerste uur was Cor Bakker dit jaar ook weer van de partij. Hij musiceerde samen met de winnaars van Jong Muziek Talent Twente 2007. Margriet Eshuijs trad op met de Bigband van De Muziekschool Twente en gaf de leerlingen een workshop. Het Harpensemble van de muziekschool liet zijn klanken horen en tot slot speelt hét kamerorkest van het Orkest van het Oosten, Sinfonietta Aurora. Een gevarieerd programma dat evenals voorgaande jaren veel breed publiek trok. Het Pleinconcert werd geopend door wethouder van Broekhoven.
Margriet Eshuijs trad op met de Bigband van De Muziekschool Twente


Tan Willems speelde solo saxefoon
Big Basement Band o.l.v Frank van Nus met Cor Bakker op pianoSinfonietta AuroraCor Bakker


Sinfonietta Aurora

Michael Reine met het Kamerorkest van het Orkest van het Oosten


Ter voorbereiding op het concert heeft Sinfonietta Aurora voor het voortgezet onderwijs een aantal gastlessen verzorgd. De leerlingen werden zodoende op een speelse manier in aanraking gebracht met de werken van de verschillende componisten die zaterdag ten gehore worden gebracht.


Margriet Eshuijs trad op met de Bigband van De Muziekschool Twente


. In goed overleg met de docenten van de scholen én met Sinfonietta Aurora willen wij deze samenwerking verder uitbreiden. Dit jaar is de eerste aanzet gegeven en volgend jaar komt het vervolg.”


Lionsclub Almelo De Essen
Het PleinConcert is een initiatief van Lionsclub Almelo De Essen. Samen met De Muziekschool Twente wil de serviceclub de muziek onder de aandacht brengen van jonge mensen. De opbrengst van het concert is ter ondersteuning van jonge aankomende talenten bij de stichting Jong Muziektalent Twente.Dirigent Frank van Nus

Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina