Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-04-2010  

Oud-leerling Het Noordik gepromoveert

 

ALMELO – Oud-leerling van CSG Het Noordik Wouter Peeters is donderdag 15 april gepromoveerd op zijn proefschrift ‘Local atherosclerotic plaque biomarkers predict systemic clinical outcome’ en daar is Het Noordik maar wat trots op om aan de basis van de studie van Peeters te hebben meegewerkt.

Wouter Peeters heeft van 1992 tot 1998 het VWO op Het Noordik gevolgd en afgerond. In die periode was hij actief in onder meer de leerlingenraad als voorzitter en heeft hij met nog een aantal leerlingen in een schoolbandje gespeeld.
In eerste instantie was Wouter Peeters uitgeloot voor de studie geneeskunde en heeft hij een jaar Meteorologie en fysische oceanografie gestudeerd aan de Unjversiteit in Utrecht. Het tweede jaar is hij wel ingeloot.

Onderzoek
Tijdens zijn studie geneeskunde was hij al even actief als op Het Noordik. Zo heeft hij een jaar zijn studie onderbroken en in het bestuur gezeten van de studievereniging van de studie geneeskunde. In 2006 is hij afgestudeerd. In de laatste periode heeft hij in Montreal onderzoek gedaan op vaatgebied. Dit is meteen de aanzet geweest voor zijn promotieonderzoek aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht, waarop hij nu promoveert.

Slagaderverkalking
In het proefschrift wordt een nieuw concept geïntroduceerd om bij patiënten met atherosclerose (slagaderverkalking) het individuele risico te kunnen bepalen op het krijgen van bijvoorbeeld een hartinfarct, een beroerte of etalagebenen, waarvoor een interventie nodig is.

Archief
Terug naar vorige pagina