Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-03-2010  

Luchtkasteel Global Eye Security failliet

 

ALMELO - De medewerkers van het pas opgerichte beveiligingsbedrijf Global Eye Security uit Almelo hebben bij de politie aangifte gedaan van oplichting.
De medewerkers hebben vanaf januari geen loon gekregen. De twee eigenaren schermen met grote contracten met ID&T en QDance. Bij ID&T zeggen ze nog nooit van het Almelose bedrijf te hebben gehoord. Daarop is het personeel naar de politie gestapt. De eigenaar van het bedrijf in oprichting heeft het faillissement aangevraagd, meldt de Twentsche Courant Tubantia.
Ook Heracles Almelo is gedupeerd. Het bedrijf had met de eredivisionist een sponsorcontract voor drie jaar afgesloten ten bedrage van 120.000 euro en de naam van het bedrijf pronkte al prominent op de boarding.

<< Foto: Eveneens gedupeerd is het dartteam
Interdarts Promotion. Global Eye Security nam twee teamleden in dienst om deze de komende vijf jaar de gelegenheid te geven zich te ontplooien.

Het bedrijf zou een schuld van meer dan twee miljoen euro hebben en heeft sinds de start van het bedrijf, begin dit jaar, nog niemand van de 65 personeelsleden betaald. Eigenaar Subramanjan wijt de ondergang van het bedrijf aan zijn compagnon Gerrits. Die zou gelogen hebben over geldschieters, grote opdrachten en noodzakelijke vergunningen. Uiteindelijk heeft het bedrijf nooit beveiligingsopdrachten uitgevoerd. Gerrits wil niet reageren meldt RTV Oost.

Archief
Terug naar vorige pagina