Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-06-2008  

Birger Maertens naar Heracles Almelo


De nieuwe ervaren verdediger van Heracles Almelo. Foto: Heracles.nl
 

Heracles Almelo en Birger Maertens (27) zijn een contract overeengekomen voor de duur van drie seizoenen. De rechter centrale verdediger komt transfervrij over van Club Brugge waar hij de afgelopen zeven seizoenen 162 competitiewedstrijden speelde. Daarnaast werkte Maertens meer dan 40 Europese duels voor Club Brugge af, waarvan 15 in de Champions League. Hij speelde twee interlands voor België.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “We hebben een zeer ervaren verdediger aan kunnen trekken en daar zijn we enorm blij mee. Birger is een speler met internationale ervaring die weet wat er gevraagd wordt. Hij zal een steunpilaar in de as van het elftal moeten worden.”

Birger Maertens: “Het is erg goed dat ik met Heracles Almelo een contract ben overeengekomen. Het afgelopen jaar heb ik niet zo veel gespeeld, dan is het mooi dat ik bij een goede Nederlandse club kan gaan voetballen. Ik wil graag plezier beleven aan het voetbal en wil de club graag hogerop helpen. Ik had meteen een goed gevoel bij Heracles Almelo, daarom ben ik hier vandaag terug gekomen om mijn ja-woord te geven.”

Archief
Terug naar vorige pagina