Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-06-2008  

Oud voorzitter Heracles Almelo, G. Tusveld overleden

bron: Elf
 

Oud-Heracles Almelo voorzitter Gerard Tusveld is zondagmiddag om 14.30 uur overleden. De preses, die bekend staat de club in de jaren negentig gered te hebben, was al langere tijd ziek. Sinds enige jaren woonde hij ook in verzorgingstehuis 't Meulenbeld in Almelo. Hij is 79 jaar geworden.
Tusveld was voorzitter van 1992 tot 1996. Hij haalde destijds de bezem er flink doorheen in Almelo. Het budget werd omlaag bijgesteld, er werden spelers verkocht en de commercieel manager moest vertrekken. Door zijn beleid, gericht op de lange termijn, maakte hij de club weer gezond. ``Schulden kosten altijd geld, vooral door de rente die je erover betaalt. We kunnen ons niet veroorloven om een groot tekort te hebben", zei hij bij zijn aantreden.
Hij gaf de voorzittershamer uiteindelijk door aan Jos Houben. Daarna nam Tusveld zitting in de stadioncommissie die de bouw van het nieuwe stadion begeleidde. Zijn naam werd in 2005 nog luidkeels gescandeerd bij de huldiging rond het kampioenschap van Heracles Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina