Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-02-2010  

Almeloopers collecteren voor Roparun

 

,,Opvallend is hoeveel mensen direct of indirect te maken hebben met kanker’’, vertelt Almelooper Willem Dijkema. ,,Ik heb zaterdag bij Albert Heijn veel, vooral oudere mensen gesproken met hun verhaal over kanker. Mensen die ervaring hebben met de hospice, van bijvoorbeeld Trivium MeulenbeltZorg, spreken er lovend over. Maar ik heb ook mensen gesproken die niet wisten dat er een hospice in Almelo is. Dan ervaar je hoe belangrijk het is om niet alleen geld op te halen voor de palliatieve zorg, maar om tegelijkertijd ook een luisterend oor te bieden.’’
TriviumMeulenbeltZorg is één van de goede doelen van de Almeloopers. Locatie Het Meulenbelt in Almelo levert diensten aan mensen die door ziekte niet zelfstandig meer kunnen wonen en leven. Deze mensen hebben voornamelijk lichamelijke en/of geestelijke klachten, die intensieve verzorging en begeleiding vragen in combinatie met verblijf. Tevens wordt palliatieve zorg geboden in het hospice van Het Meulenbelt.

Het motto van de Almeloopers en van de Roparun luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Het team de Almeloopers bestaat uit een lopers van atletiekvereniging SISU, begeleidende fietsers van toervereniging Ruiten Drie en een team verzorgers. Zij lopen en fietsen, van zaterdag 22 mei tot en met de 2e Pinksterdag op 24 mei, in estafettevorm van Parijs naar de Coolsingel in Rotterdam (520 kilometer). Mede dankzij een bijdrage door de hoofdsponsor Mercurius Sport & Bewegen onderdeel van Mercurius-groep te Almelo, weten de Almeloopers zich gesteund in hun sportieve streven.

Archief
Terug naar vorige pagina