Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-02-2010  

Noordik-leerlingen naar stadhuis voor debat

 

Verbod schoolfeesten
Ze daagde de aanwezigen uit om argumenten voor en tegen het verbieden van schoolfeesten in te brengen, waarop het voorstel in stemming werd gebracht. Er waren vier varianten op het voorstel waarop gestemd kon worden, van totaal verbod op feesten via goed begeleide feesten tot het doen van een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de jeugd. Uiteindelijk won het voorstel om wel feesten met alcohol te organiseren mits voldoende toezicht. Dit voorstel won het op het nippertje, wat weer eens laat zien dat elke stem telt.

Spontaan
Daarna was er ruimte voor vragen aan de aanwezige raadsleden, Bert Hummels, Ruud Borgman, Irene ten Seldam en wethouder jeugdzaken Mieke Kuik-Verweg. Soms resulteerde dit zowaar in een spontaan debat over zaken als voorzieningen voor de jeugd, veiligheid en vandalisme.
Aan het einde van deze workshop werd een boek aangeboden aan wethouder Kuik. Het boek bevatte een verzameling punten van de Noordik- leerlingen; wat hen bevalt in hun eigen Almelo, maar ook waar zij mogelijkheden tot verbetering zien.

Stem
Op 2 maart is er een vervolg aan dit bezoek. Alle derde en vierde klassen van Het Noordik, locatie C. van Renneslaan, brengen dan hun stem uit op een van de dertien partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing.

Archief
Terug naar vorige pagina