Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-02-2010  

Flexlocatie sport geen halszaak meer?

 

ALMELO – Als het CDA-lijsttrekker Jan van Marle ligt, is de flexlocatie sport tussen Weezebeeksingel en het Twentekanaal geen halszaak meer. Dat meldde de sportwethouder in het donderdagavond door de LTO georganiseerde groene verkiezingsdebat in het Polmanstadion. Van Marle zoekt mogelijkheden om Oranje Nassau, La Première en SV Almelo toch aan de Maardijk-Koedijk te blijven vestigen. Hij ziet mogelijkheden om de sportterreinen efficiënter te gebruiken met mogelijk trainingsuitbreiding op de plek van de afgebroken flats van Beter Wonen aan de Jan Vermeerstraat.
Waar de Honk & Softbalvereniging De Uitsmijters – nu nog op Het Maatveld - dan naar toe moet werd niet besproken. Gijs Stork (ALA) viel bijkans van zijn stoel van verbazing en vroeg adrem of de wethouder dan ook zijn vingers afhield van de groene long De Bolkshoek en avc. Heracles op de huidige plek te faciliteren. Daar was van Marle echter nog niet uit.
De uitlating van Van Marle lijkt ook meer verkiezingsretoriek want een eenvoudige optelsom leert dat de 3 clubs samen twee speelvelden, twee pupillenvelden en twee trainingsvelden moeten inleveren en dat voor Oranje Nassau ook nog eens een nieuw clubgebouw en kleedkameraccommodatie gerealiseerd moet worden. De uitlating van Van Marle zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de wens voor een nieuw stadion voor Heracles Almelo en de plannen van Asito om op de velden van ON een nieuw hoofdkantoor te willen bouwen. Of de Almelose sportwereld de uitlatingen van Van Marle kan waarderen lijkt de grote vraag? Met de aankondiging van de Flexlocatie in de prullenmand en het besluit de Sportraad op te heffen, lijkt de sportwethouder op ramkoers te liggen.

Archief
Terug naar vorige pagina