Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-02-2010  

JongInAlmelo.nl officieel van start

 

Demo’s
Duizenden jongeren zijn gisteren afgekomen op de JongInAlmelo demo’s van Xmove. Tijdens de ochtend- en middagpauzes werd een spectaculaire demonstratie Free Running gegeven bij AOC Oost, OSG Erasmus, CSG Het Noordik, Pius X College en St. Canisius.

Door de gladheid op de weg kwam de demo op het Erasmus (VMBO) in het gedrang. De pauze was net voorbij toen het demoteam arriveerde. Gekeken wordt of alsnog iets georganiseerd kan worden voor deze leerlingen.

Masterclass Rappen
Leerlingen van CSG Het Noodik (Noordikslaan) kregen ter voorbereiding op de Rap Battle tijdens het feest, een Masterclass Rappen aangeboden van hun school. Door de aanpak van Rapper E Royal ontstonden verrassende raps. “Neem iets in je hoofd wat je blij maakt en wat je verdrietig maakt.” Winnaar van de Rap Battle is Debora Z. Zij schreef een rap over Haïti: ‘we gaan nu naar het feest, maar vergeten niet wat in Haïti is geweest’.

CSG Het Noordik is trots op de leerlingen, die ten overstaan van het publiek de stap waagden om aan de Battle mee te doen. Het Noordik is ook blij met de enorme hoeveelheid stemmen, waardoor de school het feest won. “De leerlingen vonden het een supergaaf feest en we willen JongInAlmelo.nl daarvoor onwijs bedanken”, aldus Ada Kerkdijk, PR- en Communicatiemedewerker van Het Noordik.

Openingsfeest
De wethouder wenste de jongeren veel plezier toe met de site, die door en voor jongeren is gemaakt. Op JongInAlmelo.nl is vanaf nu handige informatie te vinden over allerlei onderwerpen. Er zijn leuke YouTube-filmpjes te bekijken, lokale nieuwtjes en een forum waarop ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Om het bezoek op de site te stimuleren, zijn tot en met 12 maart prijzen te winnen.

Hot
Direct na de officiële handeling begon de show van Xmove, wat onder de jongeren voor heel wat hilariteit zorgde. Door de enorme toeloop van jongeren voor Freerunners Lorenzo en Vincent van Xmove, moesten de deuren worden gesloten tijdens het persmoment. Daarna werd voor de fans een fotomoment georganiseerd. In groepen van tien werden ze in de ruimte toegelaten. Foto’s van het feest zijn vanavond op JongInAlmelo.nl te bekijken.

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina