Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-02-2010  

Brandweer Almelo op zoek naar vrijwilligers

 

Almelo, 11 februari 2010
Almelose brandweer is op zoek naar vrijwilligers
Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

Ben je naast je reguliere baan op zoek naar uitdagend werk? En ben je tussen de 18 en 35 jaar én woon je op maximaal drie minuten rijtijd van de uitrukposten aan de H. R. Holstlaan of de Vriezenveenseweg? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Jack Beuting, Teamleider Brandweerzorg of Laurens Maarse, bevelvoerder/ opleidingsadviseur van de brandweer Almelo, telefoon (0546) 54 16 41.
Als lid van de Almelose vrijwillige brandweer doe je precies hetzelfde werk als je beroepscollega’s. Iedere vijf weken heb je als vrijwillige brandweerman of -vrouw één week dienst: je kunt dan opgeroepen worden voor een uitruk.
Meestal gebeurt dit ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Je krijgt daarvoor een vergoeding. Een enkele keer kun je ook overdag gealarmeerd worden.
Daarom moet je eventuele werkgever wel akkoord zijn met je lidmaatschap van de Vrijwillige Brandweer. Je werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers

Niet vrijblijvend
Lid zijn van de Vrijwillig Brandweer is niet vrijblijvend: als de pieper gaat wordt er op je gerekend. Je oefent wekelijks op maandagavond. Ook ben je verplicht vakopleidingen te volgen.
Durf jij en wil je aanvullende informatie? Kom dan op de informatieavond op 17 februari om 19.30 uur in de Centrumkazerne aan de Brugstraat 6 te Almelo.
Je kunt parkeren op het binnenterrein van de kazerne.

Archief
Terug naar vorige pagina