Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-02-2010  

Wisselprijs Stadsherstel 2008 voor Noorderkerk

 

De wisselprijs van Stadsherstel wordt sinds 1983 door de Stichting Stadsherstel Almelo jaarlijks uitgereikt aan particulier of organisatie , die in het afgelopen jaar een gebouw het meest ‘fraai ‘heeft gerestaureerd.
De wisselprijs is in het leven geroepen om het behoud van karakteristieke panden in de stad zoveel mogelijk te stimuleren en de aandacht te vestigen op het belang van goede restauratie.
De prijs wordt meestal in de jaren na het tot stand komen uitgereikt.

De prijs zelf bestaat uit een messing schildje waarop naast het teken van Stadsherstel het jaartal staat , waarover de prijs wordt toegekend. Daarnaast wordt een oorkonde met de namen van de commissie leden van de ‘Wisselprijs Stadsherstel”overhandigd.
Deze keer wordt de jaar-wissel-prijs uitgereikt over het jaar 2008 , het jaar van de ‘Religieuze Bouwkunst’ in de Monumentenzorg..
Hoewel de prijs vele keren is uitgereikt, iets dat te zien is aan de messing schildjes op de panden, is dit de eerste keer, dat een Kerkgebouw wordt geëerd.
Landelijk wordt hergebruik van monumenten en zeker van kerkgebouwen als problematisch ervaren, daarom is het des te knapper, dat het hier geheel gelukt is appartementen te realiseren in de vroegere ‘Emmauskerk’ met het bewaren van haar cultuurhistorische oorsprong.
Dat dit samenviel met het jaar van het ‘Religieuze Bouwen’ is een opmerkelijke en plezierige bijkomstigheid.

De prijsuitreiking over het jaar 2008 zal zijn op maandag 15 februari 2010 om 1630 uur in een stadsvilla van de vroegere ‘Emmaus Kerk’ of ook wel ‘Noorderkerk’geheten , op de hoek van de Vissedijk en Tijhofslaan.( Vissedijk 2, Almelo)

M.J.Westenberg
Voorzitter Stichting Stadsherstel Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina