Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-02-2010  

Bovenbouw van CSG Noordik aan de Noordikslaan

 

“De leerlingen waren erg enthousiast voor dit feest. Wellicht heeft de oproep op vrijdag door de omroepinstallatie de laatste leerlingen nog overgehaald om nog snel even op de site in te loggen en te stemmen. Blijkbaar leeft JongInAlmelo onder hen. Het is in elk geval een goede campagne geweest om deze site onder hun aandacht te brengen.
We gaan nu snel leerlingen mobiliseren om het gewonnen feest ook echt mogelijk te maken, want het is echt hun feestje”, zo laat afdelingsleider Theo Hoge van CSG Het Noordik weten.
De tweede plaats is voor de VMBO locatie van het Erasmus. Zij haalden maar liefst 96,59% van de stemmen. Al vanaf het begin van de wedstrijd wisselden zij stuivertje met de bovenbouw van Het Noordik. “Omdat de uitslag zo dicht bij elkaar lag, is vanmorgen nog een extra check gedaan”, zegt de woordvoerder.

Spectaculaire opening
JongInAlmelo.nl wordt op 11 februari wordt tijdens het openingsfeest met leerlingen van de bovenbouw van CSG Noordik gelanceerd.

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Kuik-Verweg in samenwerking met de Free Runners van Xmove. Er zijn drie aansprekende acts op het feest: Free Running demonstratie door Xmove, DJ Koen van Dijk en een Rap Battle van Kimo & Excellent. Foto’s van het feest zijn de dag erna op de site te bekijken.

Op 11 februari wordt ook op alle schoollocaties in Almelo van AOC Oost, OSG Erasmus, CSG Het Noordik, het Pius X College en St. Canisius een demonstratie gegeven van Free Running. De demo’s vinden plaats tijdens de pauzes in de aula/kantine.

De ultimate hang-out
Vanaf 11 februari vinden jongeren op JongInAlmelo.nl handige informatie over allerlei onderwerpen. “Er zijn veel organisaties die meewerken aan de site,” zegt de woordvoerder, “je vindt er algemene en lokale informatie over onderwerpen als school, werk, gezin, seks, vrije tijd en de lokale agenda en nieuwtjes van de JongInAlmelo-crew.” Op de site zijn ook leuke YouTube-filmpjes te bekijken. Nu staat er bijvoorbeeld een filmpje over Free Running op.
Om het bezoeken van de site te stimuleren, kunnen jongeren van 12 februari tot en met 12 maart dagelijks tickets winnen voor workshops Free Running door Xmove en voor gepersonaliseerde cartoons die ze op hun Hyves/Facebook kunnen zetten.
 

Archief
Terug naar vorige pagina