Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-02-2010  

Gem. Almelo verliest geding inzake ‘De Rechter'


Foto: DWDD-TV
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft ten onrechte geen ontheffing verleend aan exploitant mevrouw A. Okci-Erdem (restaurant De Rechter) voor een standplaats tijdens Koninginnedag op 30 april 2008 op het Waagplein, zo sprak bestuursrechter mr. W.M.B. Elferink uit in het geding dat namens Okci-Erdem was aangespannen door juridisch adviesbureau JEEJAR.
Exploitante Okci-Erdem had de ontheffing aangevraagd en wel al een bedrag betaald aan de organiserende stichting Evenementen Almelo waaraan de gemeente de organisatie en de vergunningaanvragen heeft uitbesteed. Echter een ontheffing werd niet verleend en ook de gedane bijdrage ter bestrijding van gezamenlijke onkosten werd niet terugbetaald.
De bestuursrechter is echter van mening dat de ontheffing verleend had moeten worden en de gemeente een verbod op 'détournement de pouvoir' heeft genegeerd oftewel machtsverdraaiing heeft toegepast. De gemeente werd veroordeeld tot vergoeding van juridische bijstand en griffiekosten.
Deze uitspraak zet de deur open voor een civiele kostenprocedure om gederfde inkomsten en gemaakte kosten alsnog te claimen van de gemeente Almelo cq de in haar opdracht werkende stichting Evenementen Almelo.


Uitspraak bestuursrechter Rechtbank Almelo - niet verlenen ontheffing art. 35 2008

Archief
Terug naar vorige pagina