Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-02-2010  

Poolse inbreker is verdachte van twee moorden

 

ALMELO - De woensdagavond in zijn huis vermoord gevonden man aan de Goossenmaatsweg is de 53 jarige Gerwin Tillema. Hij was in het dagelijkse leven werkzaam bij Soweco en vrijetijdsschilder. Kunstenaar Tillema had weinig contact in de buurt maar groette wel altijd iedereen vriendelijk vertelt een buurtgenoot.
De donderdagmorgen in haar huis aan de Ambtstraat gevonden vermoorde vrouw is de 73 jarige mevrouw H. Noppes. Hier werd de politie ingeschakeld door de Alphahulp omdat mevrouw Noppes de deur niet opendeed. De Aplhahulp is een buurvrouw van de vermoorde Tillema en is hevig overstuur door beide moordgevallen in haar directe omgeving. Kort voor de melding werd door de politie in de Ambtstraat een 25 jarige inbreker gearresteerd waardoor de politie na de melding van de Alphahulp snel ter plekke was. De politie onderzoekt of er een relatie bestaat tussen de gearresteerde inbreker en beide moordgevallen.


Update 13.01.59:

Inmiddels verdenkt de politie de 25-jarige inbreker van Poolse afkomst ervan dat hij beide moorden op zijn geweten heeft. Het Nederlands Forensisch Instituut verricht zaterdag sectie op beide lichamen, zo laat het politiekorps Twente in een persbericht weten.

Archief
Terug naar vorige pagina