Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-02-2010  

Tweede moord binnen 24 uur in Almelo (upd)

 

ALMELO - Na de vondst van een dode man aan de Goossenmaatsweg woensdagavond werd vanmorgen aan de parallel lopende Ambtstraat 97 het lichaam gevonden van de 73 jarige mevrouw Noppers (of Noppert). Of beide zaken iets met elkaar te maken hebben wordt door de politie niet uitgesloten maar er zijn ook nog geen directe aanwijzingen daarvoor. Wel staat vast dat beide doden om het leven zijn gekomen door een misdrijf. De dode in de Ambtstraat werd ontdekt doordat de Alfahulp geen gehoor kreeg. De bejaarde mevrouw Noppert (s) zou volgens buurtgenoten regelmatig ruzie hebben gehad met buren vanwege hun luidruchtige honden. Zelf had ze een volgens zeggen brave Rothweiler. De politiewoordvoerster wil noch over het slachtoffer noch over haar hond iets kwijt. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart en gaat sinds gisteravond in de buurt huis aan huis om inlichtingen te verzamelen. De technische recherche van het politiekorps Twente is met een minitieus onderzoek bezig in beide woningen en beide straten zijn afgezet.
Ook werd hedenmorgen in de Ambtstraat net voor de melding van de dode vrouw een 25 jarige inbreker aangehouden bij een andere woning. De politie onderzoekt of deze zaken iets met elkaar te maken hebben.

De wijkagent is de hele dag in de wijk aanwezig als direct aanspreekpunt voor overige (verontruste) burgers. Indien nodig worden betrokken (buurt)bewoners doorverwezen naar slachtofferhulp. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente vraagt eventuele getuigen contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Lees ook het politiebericht.


Politiebericht en meld misdaad anoniem

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina