Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-01-2010  

Kinderjury onthult ontwerpen stadhuis

 

Adviesrapport Kinderjury
De Kinderjury buigt zich op woensdagmiddag 27 januari over hun advies voor de echte jury van het Stadhuis. Samen met de andere Kinderjuryleden bepalen zij dan welk ontwerp volgens hen het beste is en waarom. De Kinderjury overhandigt diezelfde middag om 15.30 uur in het Stadhuis officieel hun adviesrapport aan burgemeester Hermans-Vloedbeld. Zij neemt dit advies mee naar de echte jury die uiteindelijk een keuze maakt uit een van de ontwerpen.

Creatief
De kinderen toonden zich erg creatief in hun ontwerpen. Van kastelen tot uiterst strakke en moderne ontwerpen. Niet alleen werd er getekend, ook knipten of plakten zij plaatjes uit tijdschriften en maakten legenda’s en binnenhuisontwerpen. Ook werden er op de computer gemaakte tekeningen ingestuurd. Opvallend was dat alle kinderen goed hadden nagedacht over de details. Bijvoorbeeld over aparte werk- en bespreekkamers maar ook over veiligheid en de rolstoeltoegankelijkheid van het Stadhuis. Veel kinderen maakten dan ook meer dan één tekening en verbeelden op verschillende pagina’s de verdiepingen van het nieuwe Stadhuis. Uit de tekeningen blijkt dat veel kinderen dromen van een indrukwekkende trap voor hun droomstadhuis. Of het uiteindelijke Stadhuis aan hun wensen voldoet, kunnen de kinderen op vrijdagmiddag 22 januari beoordelen, wanneer zij de tentoonstelling openen van de twee ontwerpen voor een nieuw Stadhuis voor onze stad.

De elf inzenders die samen de Kinderjury voor het nieuwe Stadhuis vormen zijn:
Meagan Beld (11 jaar, van basisschool De Tandem), Acila Faruki (10 jaar, van basisschool De Heemde 2), Lisa van Kammen (11 jaar, van basisschool De Mare), Marieke Dijkstra (9 jaar, van basisschool De Fakkel), Tamara Derksen (11 jaar, van basisschool De Mare), Lisanne Annink (10 jaar, van basisschool De Compaan), Maria Misakijan (10 jaar, van basisschool De Compaan), Marije Pott (10 jaar, van basisschool De Stapvoorde), Kayley Beukers (11 jaar, van basisschool St. Alphonsus in Mariaparochie), Bram Wolthuis (9 jaar, van basisschool De Tandem) en Max Damhuis (9 jaar, van basisschool De Tandem).

< Dennis Masselink ging voor AlmeloNieuws.nl op pad voor een fotoreportage en de art impressions zijn van beide architectenbureaus.

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina